Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 akár 2 napos szállítás

 további információk
Miért érdemes nálunk vásárolni?

 kiválló minőségű alapanyagok

 15 000 Ft felett ingyenes szállítás

 100% elégedettség garancia

 30 napos pénzvisszafizetési garancia

Egyedi póló nyomás direkt textilnyomással


2019. január 2.

póló nyomtatás technika

Számos nyomtatási eljárás létezik, amivel pólókat nyomnak de ebből csak kevés, ami alacsony darabszámú, egyedi és minőségi nyomtatásra megfelelő.

A szitanyomás például szintén alkalmas pólók megnyomására csak sajnos 1-2 darabra nem használható, legalább 20-30 darabtól éri meg. Egy finom vékony hálón keresztül kerül a festék a pólóra, csak ehhez először le kell gyártani a szitát, ami drágább, mint akár több digitálisan megnyomott póló költsége. Ez az eljárás megfelelő lehet például egy céges egyenpóló vagy egy focicsapat pólójának nyomtatásához. A szitanyomás finom felületet eredményez, azt fontos tudni, hogy sokszor a tinta nem közvetlen a pólóra kerül, hanem egy transzfer papírra és utána hőpréssel kerül fel az anyagra a mintázat.

A szitanyomás helyett az egyedi póló nyomása digitálisan történik, direkt textilnyomással, aminek az angol neve a Direct to garment printing vagy DTG. Ez egy direkt tintasugaras textilnyomási elven müködő technológia, melyben a pólót gyakorlatilag betesznek egy erre a célra kialakított több millió forintos pólónyomtató gépbe. Ezeknek a póló nyomtató gépeknek a speciális jellemzője, hogy egy tálcarendszer segítségével a ruhaneműt közvetlenül képes befogadni és mozgatni, valamint képes speciális textiltintákkal nyomtatni. A legtöbb használatban levő gép egy Epson „proofer”, vagyis egy nyomtató alá beépítettek egy tálcarendszert, néhány gép esetében csak a nyomtatófejet használják.

Ezzel az eljárással akár 1 db póló is nyomtatható. A színek száma nem befolyásolja az árat, így minőségi és gyönyörű színátmenetes pólókat lehet nyomni ezzel az eljárással. A nyomat a rávasalásos technológiával szemben szinte kitapinthatatlan és a minta szélén található átlátszó mintarészekre nem kerül festék, így az átmenet tökéletes. Ez a technológia az egyik legmosásállóbb, a rávasalással szemben itt nem töredezik a minta maximum enyhén kopik, de csak évek múltán.

egyedi póló nyomtatás

Közvetlen digitális póló nyomtatás kérdezz felelek

Mikor érdemes a digitális póló nyomtatást választani?

Ha kis példányszámú (kevesebb, mint 10) pólót nyomtatunk, akár fekete, fehér vagy színes

Milyenek lesznek a digitálisan nyomott pólók?
Kellemes viseletet biztosítanak, mivel csak vékony festékréteg kerül rájuk,a mintázat tartós lesz és részletes. Ezzel a technológiával kapjuk az egyik legszebb színeket, a színátmenetek elsőrangúak és a mosásállósága is kiemelkedő.

Milyen esetben használható a digitális pólónyomtatás?

Minden legalább 80% pamut pólóra használható a közvetlen tintasugaras pólónyomtatás. Akár grafikák, fotó realisztikus minták vagy rajzokhoz is alkalmazható.

Létező és használt de általunk kevésbé szerencsésnek tartott technológiák még a Flex és Flock fólia, a szublimáció és a digitális transzfernyomás, vagyis a matricázás.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

Hagyjon egy hozzászólást